EBTC - Voertuigscanner

EBTC - Voertuigscanner

Wat is E.B.T.C. Voertuigscan?
De E.B.T.C. Voertuigscan is een zeer innovatief systeem waarbij met een speciale camera en spiegelconstructie de complete onderkant van een rijdend voertuig wordt gescand. Daarbij wordt rekening gehouden met de hoogteverschillen van de onderkant (auto / truck), de lengte van het voertuig en de snelheid (10 tot 40 km per uur) waarmee wordt gereden.
De onderkant van het voertuig wordt direct en met een zeer hoge resolutie afgebeeld op de monitor.
 
 
Controle op explosieven, wapens en drugs
Deze beelden stellen de beveiliger in staat om verdachte objecten of manipulaties aan de onderzijde van het voertuig sneller en gemakkelijker vast te stellen. Het systeem is ontwikkeld als opsporingsmiddel bij de controle op explosieven, wapens en drugs onder voertuigbodems en is bedoeld als vervanging van de handspiegel of inspectieput.
 
EBTC - Voertuigenscanner 2
 
 
 
 
EBTC - Voertuigenscanner 3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toepassingen
Of het nu een E.B.T.C. Voertuigscan mobiel of E.B.T.C. Voertuigscan static betreft; de E.B.T.C. Voertuigscan kan overal worden toegepast waar controle van voertuigbodems nodig is. Voorbeelden hiervan zijn:
- Ambassades
- Militaire terreinen
- Vliegvelden
- Energie en kerncentrales
- Penintiaire inrichtingen
- Congressen en evenementen
- Politiecontroles
- Parkeerplaatsen van “high risk” objecten
 
Functionaliteiten
Een systeem Structuur:
Het complete standaard scansysteem bestaat uit een scan unit en een operator pc, een verkeerssignaal en een slagboom. Daarnaast kan de E.B.T.C. Voertuigscan worden uitgebreid met een aantal opties zoals bijvoorbeeld een kenteken herkenningssysteem.
EBTC - Voertuigenscanner 4
 
Het proces in stappen omschreven
1- Het voertuig wacht voor het stoplicht totdat de operator groen licht geeft.
2- De bestuurder rijdt het voertuig met constante snelheid over de scan unit. Hij wordt hierbij
begeleid door de stalen geleiders langs de scan unit. Door een sensor in het verkeerslicht of door sensoren op of in het wegdek wordt de scanner geactiveerd. 
3- Nadat het voertuig over de scan is gereden wacht deze voor de slagboom. Het beeld van de onderzijde wordt in enkele seconden op de monitor geprojecteerd voor observatie door de operator.
4- Nadat de operator het voertuig gecontroleerd heeft op verdachte objecten kan hij de
bestuurder toegang verlenen door de slagboom te openen. Het beeld van de onderzijde wordt opgeslagen in het archief als referentiemateriaal bij een volgend bezoek.
 
De scan unit
De scan bestaat uit een stalen/ RVS behuizing met daarin een hoge resolutie lijn camera, spiegel en een infrarood verlichting. De schuine spiegelconstructie zorgt ervoor dat voertuigen met wielbases van verschillende breedten gescand kunnen worden. Deze camera/spiegel combinatie zorgt tevens voor een reductie van de hoogte (9cm) en voorkomt vuil op de cameralens.
EBTC - Voertuigenscanner 5EBTC - Voertuigenscanner 6
 
Het Scannen van de onderzijde
Nadat het binnenkomend voertuig groen licht heeft gekregen rijdt het over de scan unit. Door de smalle opening neemt de hoge resolutie camera de totale onderzijde op wanneer het voertuig over de scan heen rijdt. Hierbij wordt rekening gehouden met de verschillende afmetingen van voertuigen, de rijsnelheid en de belichting.
 
Het kenteken herkenningssysteem
EBTC - Voertuigenscanner 7
Archiefbeelden van bekende voertuigen worden opgeroepen op basis van het kenteken. Standaard moet het kenteken handmatig worden ingevoerd maar de E.B.T.C. Voertuigscan kan ook worden gekoppeld aan een kenteken herkenning systeem. Tevens kaneen camera een afbeelding maken van het vooraanzicht wat als identificatiemateriaal aan het archief van het betreffende voertuig kan worden toegevoegd.
 
 
De user interface
EBTC - Voertuigenscanner 8
De afbeelding van de onderzijde wordt binnen enkele seconden weergegeven op het scherm van de operator pc. De E.B.T.C. Voertuigscan software stelt het controlerend personeel in staat om alle voertuiginformatie te beheersen en zorgt ervoor dat men op veilige afstand een compleet overzicht van de voertuigbodem krijgt. Naast het archiveren van beeldmateriaal is het mogelijk om handmatig opmerkingen toe te voegen. Daarnaast kan met de software de slagboom en het stoplicht worden aangestuurd. Door de gebruiksvriendelijke indeling van de interface kan het voertuig snel en gemakkelijk worden gecontroleerd wat oponthoud bij de ingang voorkomt.
 
Zoom opties
De zoom functie maakt het mogelijk om tot 5 mm nauwkeurig in te zoomen op iedere gewenste plaats aan de onderzijde. Hierdoor is de beveiliger nog beter in staat om verdachte objecten op te merken en te monitoren. De 5 mm nauwkeurige zoom functie is een van de redenen waarom voor een zwart / wit camera is gekozen. Een kleuren camera heeft een 0,3 X of 0,5 x lagere resolutie waardoor de maximale objectgrootte 1 tot 1,5 cm is. Daarnaast heeft een kleurencamera een mindere focus waardoor deze minder scherpe afbeeldingen kan maken.
 
Beeldmateriaal vergelijken
Alle verzamelde gegevens worden onder kenteken opgeslagen in de database. Indien een voertuig bij een volgend bezoek opnieuw gecontroleerd wordt kan men aan de hand van het kenteken het eerder opgeslagen beeld oproepen. Met dit referentiebeeld naast het actuele beeld kunnen sneller afwijkingen en verschillen worden vastgesteld.
 
E.B.T.C. Voertuigscan mobiel
E.B.T.C. Voertuigscan mobiel is speciaal ontworpen voor maximale flexibiliteit bij veranderende inspectie locaties. Bijvoorbeeld bij toepassingen op evenementen of bij militair gebruik. Het complete systeem bestaat uit losse componenten en is snel en eenvoudig te installeren. (ongeveer 20 minuten met 2 personen). Tevens is het systeem gemakkelijk te transporteren, zelfs in een klein busje of met een aanhanger. Ondanks de geringe afmetingen (2,2 bij 2,2 m) is de E.B.T.C. Voertuigscan mobiel geschikt voor alle types wielbasis en gewichtsklassen.
 
 
E.B.T.C. Voertuigscan Static
E.B.T.C. Voertuigscan Static is de benaming voor een permanente en duurzame installatie in het wegdek. Deze installatie kan met minimale bouwkundige aanpassing gerealiseerd worden. Daarnaast kan het systeem geïntegreerd worden met de meeste reeds aanwezige toegangscontrole systemen.
De E.B.T.C. Voertuigscan is ontworpen voor zware belasting en kan zelfs worden toegepast voor inspectie van pantservoertuigen en zwaar belaste trucks.